— Posted in Uncategorized

Project kinderkleding

kinderkledingSinds vorig jaar neem ik ook projecten in opdracht aan. Over het algemeen vind ik het prettig om me te laten leiden door mijn eigen creativiteit. In dit geval spraken de projecten me zozeer aan dat ik graag de uitdaging aanging. Het betreft twee projecten. Een project omtrent kinderkleding en een ander project begeeft zich op het gebied van private lease. Over het laatste project volgt later meer.

Eerst wil ik graag het project omtrent kinderkleding toelichten. Ik moet eerlijk bekennen dat het eigenlijk ook wel veel raakvlakken heeft met het project omtrent private lease. Consumptiemaatschappij. In Nederland kan tegenwoordig vrijwel alles. Veel mensen leven boven de standaard en vinden het normaal om minimaal één keer per week uit eten te gaan. Gemiddeld wordt er per week bijna drie keer buiten de deur gegeten. Met name de millenials zijn hier goed in. Deze generatie is opgevoed met zelf brood meenemen naar de dierentuin, maar lijkt hier zelf een heel ander patroon in te hebben gevonden. Wanneer deze generatie hun partner ontmoet en besluit te gaan trouwen, wordt dit uitgebreid gevierd met een duur en uitbundig vrijgezellenfeest. Vervolgens moet iedereen in dresscode op het feest verschijnen om een half jaar later de babyshower te organiseren. Er wordt kinderkleding aangeschaft en bij de geboorte van het kind krijgt het nog meer kinderkleding cadeau. Na vijf jaar vindt er een scheiding plaats en dan begint het hele riedeltje opnieuw. Om mensen meer bewust te maken van hun bezit is het project kinderkleding gestart. De naam refereert naar het gemak waarmee kinderkleding wordt gekocht en ouderwetse kinderkleding met gemak in de zak van Max wordt gestopt. Wij consumeren. Kinderkleding is natuurlijk maar een klein aspect, we kopen met gemak ook kleding voor onszelf natuurlijk. De naam kinderkleding is symbolisch voor de onschuld van kinderen en hoe gemakkelijk wij ze meenemen in onze draaiende consumptiemaatschappij.

kinderkledingDe precieze inhoud van het project kinderkleding mag ik nog niet onthullen. De eerste presentatie van deze kunst zal verschijnen op festival Mundial. Later zal het project ook nog langs andere festivals reizen. Ga jij over de programmering van een festival en heb jij interesse in het project kinderkleding? Neem dan nu contact met mij op.