— Posted in Uncategorized

Welkom

private leaseWelkom op de website van Atelier Griepink. Sinds 2008 heb ik  besloten om mijn creativiteit en kunst meer leven in te blazen. Zo ontstond al snel het idee van een atelier. In mijn atelier werk ik graag en iedereen is welkom om ook in mijn atelier te werken.

In 1998 heb ik de kunstacadamie in Arnhem afgerond en na jaren in over de wereld te hebben gezwerfd, heb ik me weer gesetteld in deze prachtige stad. Arnhem had tijdens mijn studie al mijn hart veroverd, maar ze heeft ook besloten voor altijd mijn hart te houden. Ik geniet ervan om door deze levendige stad te wandelen waar mode en kunst centraal staan. Door de aanwezigheid van de kunstacademie bruist het stadscentrum van creativiteit. Daarnaast wordt ook cultuur extra gewaardeerd door de dans- en drama-academie.

Genoeg redenen dus om mij weer te vestigen in het spannende stadscentrum van Arnhem. Ik besloot wel om mijn atelier anders in te richten dan je normaal zou verwachten. Hierover vertel ik later meer.

Ook wil ik vandaag wat vertellen over twee nieuwe kunstprojecten. Een project met kinderkleding en een nieuw kunstproject over private lease en onze consumptiemaatschappij. Mocht je vragen hebben, neem gerust contact met me op!

Atelierinrichting

kinderkledingZoals ik al aangaf, werk ik in mijn atelier graag anders. Het leven van een kunstenaar kan soms als eenzaam worden ervaren. Meer dan eens vertelde bevriende kunstenaars aan mij dat ze collega’s missen. Het werk als schilder of beeldhouwer is beduidend anders dan op kantoor. Achter een bureau heb je gemakkelijk aanspraak van je medewerknemers en kun je regelmatig sparren over een bepaald onderwerp. Als kunstenaar is dat echt een stuk lastiger. Terwijl je soms ook graag je ideeën wil bespreken met iemand. Dan is het fijn als dat snel en gemakkelijk kan. Natuurlijk zijn er, onder andere door het gebruik van social media, vele manieren om met mensen te overleggen. Toch is dat niet hetzelfde.

Daarom heb ik besloten een twee keer zo’n grote aterlierruimte aan te schaffen. Tijdens mijn reizen heb ik veel kunst weten te verkopen en zo heb ik een mooi potje kunnen maken voor dit project. Mijn atelierruimte is een groot vierkant verdeeld in vier vlakken. In ieder vlak is vrijwel al het materiaal beschikbaar dat je als kunstenaar nodig hebt. Naast deze ruimte is er nog een andere ruimte waar diverse machines gestald zijn. Als kunstenaar weet je namelijk nooit wat je in de toekomst nodig acht te hebben. Een van de vier vlakken gebruik ik permanent, maar ik vind het maar al te gezellig als de andere vlakken bezet worden door een ander. Het kan zijn dat je interesse hebt om een tijdelijk project bij mij uit te werken. Dat is mogelijk. Wellicht vind je het fijn om een structurele plek te hebben. Ook dat is mogelijk. De verhuur van een plek gaat per twee weken.

In de agenda kun jij precies vinden welke plek er wanneer nog vrij is. Dus ben jij een kunstenaar en vind je het inspirerend/ een uitdaging/ gezellig en fijn om je werkplek te delen. Huur dan nu een vlak. Prijs is in overleg. Durf jij het aan?